Cum sa comanzi mancare si sa ai siguranta?

In aceste situatii de pandemia a coronavirusului, oamenii evita pe cat posibil sa mearga la cumparaturi si daca vor neaparat sa comande ceva prin intermediul celor care livreaza mancarea se pot intreba daca virusul nu se poate transmite prin alimente sau ambalaje. Dar s-a spus ca acesta nu se poate transmite astfel, desi germeni si bacterii pot exista pe ambalaje virusul cum nu poate sa existe? Dar cel mai periculos este ca virusul sa nu se transmite de la livrator la client si viceversa. 

Avand in vedere transmiterea foarte usoara a virusului, furnizorii de livrari s-au asigurat ca se va putea comanda si fara sa intri in contact cu livratorul. Postmates au introdus o functie numita DropOff care le ofera clientilor posibilitatea de a-si intalni livratorul la usa, la scara si chiar fara sa intre in contact cu acesta. De asemenea si DoorDash a facut posibila optiunea de a alege ca mancarea sa fie livrata fara sa intri in contact cu livratorul. Urmareste cele trei sfaturi pentru a comanda in siguranta alimente. 

De fiecare data cand comanzi mancare online exista un camp gol numit “instructiuni de livrare”. Acesta se iti permite sa faci o poza locului in care vrei sa iti lase livratorul mancarea, fie ca este la usa sau la poarta. Din cauza virusului toate restaurante si toate firmele de livrare s-au asigurat ca angajatii lor lucreaza in conditii igienizate si au luat masuri de protectie. 

Dupa ce ai luat mancarea spala-te imediat pe maini timp de 20 de secunde. Un medic spune ca nu exista dovezi ca virusul se poate transmite prin alimente, dar el poate sa traiasca pe obiecte, de aceea e foarte importanta spalarea pe maini dupa ce am atins obiectele respective. Indicat ar fi sa nu mancati direct din recipientul adus, ci sa puneti mancare intr-o farfurie proprie si sa arunci recipientul. Trebuie sa dezinfectezi si zona in care ai asezat punga. 

Daca trebuie sa semnezi vreo factura sau sa folosesti pixul livratorului, cand te intorci in casa spala-te pe maini sau cel mai indicat este sa iti folosesti propriul pix. Se recomanda chiar si oferirea de bacsis soferilor care livreaza mancarea, cu 20% din consumatie sau chiar mai mult in conditii speciale. Cel mai indicat mod prin care sa ii dai bacsis livratorului este prin intermediul aplicatiei fara sa fie nevoie sa pui mana pe bani. 

Acestea fiind spuse, poti sa comanzi mancare online, dar dupa ce ai luat mancarea urmeaza sfaturile de mai sus pentru a fi in siguranta. In plus poti sa selectezi sa iei mancarea chiar fara sa intri in contact cu livratorul, pentru ca sunt aplicatii care iti pun la dispozitie acesta posibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *