Zuckerberg: Esecul Facebook de a elimina mai repede pagina unei grupari militienesti a fost o „greseala operationala”

Directorul executiv al celor de la Facebook, Mark Zuckerberg, le-a spus angajatilor ca reteaua sociala nu a reusi sa elimine o pagina creata de un grup militian numit Garda Kenosha inainte de un atac mortal la un protest din Wisconsin din cauza unei „greseli operationale”. Utilizatorii Facebook au notificat compania in legatura cu un eveniment organizat de Garda Kenosha care a emis un „apel la arme” inainte de protestele pentru justitie rasiala din Kenosha, Wisconsin, a informat The Verge in cursul acestei saptamani.  Utilizatorii au raportat evenimentul pentru incitare la violenta, dar au primit mesaje care sa ateste ca continutul nu a respectat regulile retelei sociale. BuzzFeed, care a vizionat un raport intern, a declarat ca evenimentul Kenosha Guard a fost raportat la Facebook de cel putin 455 de ori. Protestele au izbucnit dupa ce Jacob Blake, un barbat negru in varsta de 29 de ani, a fost impuscat de sapte ori de politia din Kenosha in timpul ce il arestau, in cursul zilei de duminica, care a devenit paralizat in urma incidentului. 

Marti, doi protestatari au fost impuscati moartal, iar o alta persoana a fost ranita in timpul unui protest in acest oras. Kyle Rittenhouse, un tanar de 17 ani rezident in Antioch, Illinois, a fost acuzat de uciderea celor doi protestatari. El a fost arestat si acuzat de omucidere intentionata de gradul I si alte acuzatii. Desigur, acesta nu era 

Zuckerberg a recunoscut ca Facebook a gresit prin faptul ca nu a sters in mod imediat pagina Garzii Militienesti Kenosha mai devreme. Pagina si evenimentul au incalcat noile reguli pe care compania le-a lansat saptamana trecuta in legatura cu  „Organizatii si persoane periculoase”, le-a spus Zuckerberg angajaților intr-un videoclip postat vineri pe pagina sa de Facebook. In conformitate cu aceste reguli, cei de la Facebook ar trebui sa elimine conturile, paginile si grupurile formate din organizații si miscari care reprezinta o amenintare la adresa sigurantei publice daca ar discuta despre o posibila violenta.

Zuckerberg le-a spus angajaților ca echipa care examineaza organizatiile si persoanele periculoase trebuie sa inteleaga „nuantele” modului in care functionează grupurile militienesti si miscarile care promoveaza teorii ale conspiratiei. “Contractorii si recenzorii de la care au fost preluate reclamațiile inițiale … practic nu s-au ocupat de acest lucru”, a spus el.

După ce a revizuit din nou continutul acesteia, compania a sters pagina Kenosha Guard abia miercuri, dupa ce a avut loc atentatul. Facebook nu a gasit absolut nicio dovada a faptului ca Rittenhouse a urmat pagina Garzii din Kenosha sau ca ar fi fost invitat la evenimentul grupului. Insa esecul Facebook de a elimina mai mult pagina a provocat rapid examinarea grupurilor de drepturi civile si a angajatilor companiei. Angajatii Facebook au criticat conducerea companiei si s-au intrebat daca compania intr-adevar depune suficiente eforturi pentru a combate discursurile de ura in timpul unei intalniri virtuale interne de joi, au raportat ceoi de la BuzzFeed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Spotify Duo VS Family VS Premium

Daca si tu indragesti foarte mult aplicatia de streaming de muzica Spotify sau daca vrei sa incerci si tu aceasta aplicatie, ar trebui sa stii care abonament este mai rentabil.