Iphone 12 Mini Vs Iphone SE

Serai Iphone 12 aduce un nou model in plus, pe langa cele 3 standard, ci anume Iphone 12 Mini. Dintre cele 4 telefoane noi de la Apple, acesta este cel mai mic si cel mai accesibil, avand un pret initial de 729 de dolari. Totusi, nu este singurul Iphone mic si nou, mai exista si Iphone 12 SE care s-a lansat tot in acest an. SE este mai mic decat Mini, dar si mai ieftin, avand un pret de pornire de 399 de dolari. Daca vrei sa afli care dintre cele 2 telefoane mici de la Apple sunt mai bune, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Iphone 12 Mini are un ecran OLED de 5,4 inci, iar SE are ecranul LCD de 4,7 inci. Iphone 12 Mini este protejat de un material foarte dur, o combinatie intre sticla si ceramica si este mult mai rezistent decat SE, care are Gorilla Glass. 

Iphone 12 Mini este cel mai mic telefon care este si 5G de pe piata. Iphone SE este un telefon 4G. Daca nu te afli intr-o zona in care este disponibila reteaua 5G, atunci nu iti va fi de folos 12 Mini, doar ca anul viitor urmeaza sa fie 5G disponibil in mai multe locuri, deci vei putea beneficia de viteze mai mari. 

Iphone 12 Mini este dotat cu procesorul A14 Bionic care este mai rapid decat A13 Bionic al SE-ului. Totusi, nu vei putea sa observi diferenta dintre performantele cele 2 chipseturi in utilizarea zilnica, deci nu este o diferenta foarte mare intre ele. 

Apple nu spune niciodata capacitatea bateriilor telefoanelor sale, dar Iphone SE a rezistat 15 ore si 45 de minute si testul de redare video in mod avion, iar Iphone 12 Mini a rezistat 14 ore si 48 de minute. Conectivitatea 5G poate sa influente mult durata de viata a bateriei, de aceea functia Smart Data este bine sa fie activata, pentru ca va comuta intre 5G si 4G, pentru a economisi baterie. 

Iphone Se are o singura camera de spate de 12 MP si una frontala de 4 MP. Iphone 12 Mini are 2 camere de spate de 12 MP si una de fata tot de 12 MP. Chiar daca are o singura camera, SE realizeaza poze foarte bune. 12 Mini are cateva functii in plus fata de SE. 

Iphone 12 Mini este mai modern, nu este curbat, este mai elegant. SE are designul clasic, buton Home, rame groase. Ambele sunt rezistente la apa, 12 Mini are IP68 si SE IP67. 

Prin urmare, Iphone 12 Mini are mai multe functii decat Iphone SE, pentru ca este mai nou, dar daca ai deja un Iphone SE, poate ca nu s-ar merita sa iti cumperi un Iphone 12 Mini, doar daca vrei sa ai un design mai modern, o camera in plus si un ecran cu rezolutie mai mare, dar SE are durata de viata mai mare decat 12 Mini. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Samsung Galaxy S21 Vs S21 Plus Vs S21 Ultra

Samsung tocmai si-a lansat noua serie de top de telefoane, fiind vorba despre S21. Cele 3 telefoane au multe aspecte in comun, dar si cateva diferente, fapt pentru care exista

Telefoane reconditionate

Avand in vedere faptul ca ultimele modele de telefoane lansate, precum Iphone 11, Samsung Galaxy S20 sau OnePlus 8 sunt destul de scumpe, nu toata lumea si le permite, mai

Cele mai bune baterii externe pentru Android

Bateriile externa sunt foarte importante si din ce in ce mai des utilizate de catre multi utilizatori de telefoane. Nu este deloc placut atunci cand mai ai nevoie mare sa